Wax Art Studio ® ( voorheen Waskunstatelier van der Zanden) maakt geheel met de hand  versieringen in gekleurde was voor kaarsen. Het bedrijf is ontstaan vanuit de creatieve geest van Harry van der Zanden, (foto links copyright MAI). Hij startte in 1943 bij Bolsius als kaarsendecorateur en in 1977 begon hij zijn eigen atelier in Schijndel (in overleg met Bolsius). Hij ontwierp talloze wasreliëfs voor kaarsen. Zijn dochter Hella hielp hem vaak mee en leerde zo de kneepjes van het vak.
1985 was het jaar dat dochter Hella startte in het bedrijf. In 1989 is Harry van der Zanden helaas overleden, maar gelukkig heeft Hella de artistieke gave van haar vader geërfd, waardoor de toekomst van het bedrijf veilig gesteld was.

In 1999 is de echtgenoot van Hella, Aad Lelieveld in het bedrijf gekomen. Hij is bouwkundige en had dus niets met kaarsen, maar wel met bedrijfsvoering en organisaties.

Half 1999 is het bedrijf uit z’n jasje gegroeid en naar Eerde (gem.Veghel) verhuisd, mede door de ontwikkelingen op internet groeide het bedrijf erg snel.
Wax Art Studio ® werd geboren ! In 2004 is daar kaarsenboetiek.nl voor de particuliere markt bijgekomen.

De artistieke en productieleiding van het bedrijf is in handen van Hella van der Zanden (foto rechts).

Hella is geboren in 1963 in Schijndel, waar zij ook haar hele jeugd gewoond heeft. Zij heeft het talent van haar vader om iets moois te creëren voor op een kaars en ook heeft hij haar de kneepjes van het vak bijgebracht. “You name it, she can make it ! ” is het devies bij Wax Art Studio ®. Zonder Hella zou het bedrijf geen bestaansrecht hebben. Hella is artistiek directeur.

De planning, administratie en de commerciële taken worden door Aad Lelieveld (foto links) uitgevoerd.

Aad is geboren in 1962 in Den Haag, heeft zijn jeugd grotendeels doorgebracht in Leiderdorp en Leiden. Is door zijn vakantieliefde Hella in Brabant komen wonen. Vanuit zijn ervaring in het verleden bij het uitoefenen van diverse staffuncties in het bedrijfsleven, heeft hij kennis van de diverse disciplines om een bedrijf aan te sturen en te laten groeien. Met onder andere de juridische bagage en kennis van regelgevingen verzorgt Aad het zakelijke gedeelte van de vennootschap. Aad is algemeen directeur.

Beiden zijn eigenaar en vennoot van Wax Art Studio ®. Samen met onze vaste medewerksters Anja en Yocha vormen zij Wax Art Studio en kaarsenboetiek.nl . Op Facebook vindt u alle actuele nieuwtjes en foto’s van kaarsenboetiek.nl .

Binnen Nederland bedient Wax Art Studio ca. 90 % van de kerkelijke markt . Naast Nederland hebben we reeds 60% van de Spaanse en 80% van de Engelse markt en een groot deel van de Belgische markt binnen onze klantenkring. Sinds 2019 hebben we ook een dealer in de USA en in 2021 is daar Italië bijgekomen. In talloze kerken in Europa staan kaarsen met versieringen uit Veghel.

Eind 2018 zijn we verhuisd van Eerde naar het industrieterrein De Amert in Veghel, naar een moderner bedrijfspand waar we meer mogelijkheden hebben voor onze bedrijfsactiviteiten.

Voor de particuliere markt is kaarsenboetiek.nl ontstaan in 2004, verkoop via de website, tijdelijk gestopt in 2016, maar door de grote vraag in 2020 (midden in de Coronatijd) weer actief geworden. En vanaf april 2021 hebben we voor kaarsenboetiek.nl weer een aparte website.